Languages

Main menu

မြန်မာ့စပါးစံချိန်စံညွှန်းနှင့်မြန်မာ့လက်ဖက်စို၊ လက်ဖက်အချိုခြောက်၊ အခါးခြောက်စံချိန်စံညွှန်းများရေးဆွဲနိုင်ရေး နည်းပညာဆပ်ကော်မတီ၏ (၇/၂၀၂၀)ကြိမ်မြောက် လုပ်ငန်းညှိနှိုင်းအစည်းအဝေးကို Zoom Application အသုံးပြု၍ကျင်းပ

Powered by Drupal

မြန်မာ့စပါးစံချိန်စံညွှန်းနှင့် မြန်မာ့လက်ဖက်စို၊လက်ဖက်အချိုခြောက်၊အခါးခြောက် စံချိန်စံညွှန်းများရေးဆွဲနိုင်ရေးအတွက်စိုက်ပျိုးရေး အခြေခံထုတ်ကုန်စံချိန်စံညွှန်းရေးဆွဲရေးနည်းပညာ ဆပ်ကော်မတီ၏ (၇/၂၀၂၀)ကြိမ်မြောက်လုပ်ငန်းညှိနှိုင်းအစည်းအဝေးကို Zoom Application အသုံးပြု၍ကျင်းပ
--------------------------------------------
စိုက်ပျိုးရေး အခြေခံထုတ်ကုန်စံချိန်စံညွှန်းရေးဆွဲရေးနည်းပညာ ဆပ်ကော်မတီ၏ (၇/၂၀၂၀) ကြိမ် မြောက်လုပ်ငန်းညှိနှိုင်းအစည်းအဝေးကို
၂၀၂၀ ပြည့်နှစ် နိုဝင်ဘာလ ၂၀ရက်နေ့တွင် Virtual meeting 
ကျင်းပခဲ့ရာ စိုက်ပျိုးရေးအ‌ခြေခံထုတ်ကုန်စံချိန်စံညွှန်းရေးဆွဲရေးနည်းပညာဆပ်ကော်မတီဥက္ကဌ စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ် ဦး‌မြင့်ဝေတက်ရောက်ပြီးအဖွင့်အမှာစကားပြောကြားခဲ့ပါသည်။ 

နည်းပညာဆပ်ကော်မတီဥက္ကဌကအမှာစကားပြောကြားရာတွင် မြန်မာနိုင်ငံ သည် စိုက်ပျိုးရေးနိုင်ငံဖြစ်ပြီး ဆန်စပါးအဓိက စားသုံးစိုက်ပျိုးသော နိုင်ငံဖြစ်ပါကြောင်း တောင်သူ၊ လယ်သမား၊ စက်ပိုင်များအကြားတွင် စပါးရောင်းဝယ်ဖောက်ကားမှုသည် အ‌ခြေခံကျပြီး ကြီးမားသော ဈေးနှုန်းဈေးကွက်တစ်ခုဖြစ်ပါကြောင်း

မြန်မာ့စပါးစံချိန်စံညွှန်းပေါ်ပေါက်လာပါက စပါးအရည်အသွေးကောင်းမွန်မှုကို လိုက်၍ ကောင်းမွန်သောဈေးနှုန်းကို ရရှိခံစားလာနိုင်မည်ဖြစ်ပါကြောင်း၊ ကြိတ်ခွဲရေးအပိုင်းတွင်လည်း စံပေတံဖြင့် စပါးမျိုးကောင်းမျိုးသန့်များကို ဝယ်ယူနိုင်မည်ဖြစ်ရာ မြန်မာ့ဆန်အရည်အသွေးကိုပါ မြှင့်တင်လာနိုင်မည်ဖြစ်ပါကြောင်း၊ အခြေခံစပါးအရည်အသွေးကို သတ်မှတ်နိုင်ခြင်းဖြင့် အရည်အသွေးကဏ္ဍတွင် တိုးတက်ဖွံ့ဖြိုးမှုများရှိလာမည်ဖြစ်ပါကြောင်း
အလားတူ ပြည်ပပို့ကုန်အလားအလာရှိသည့် မြန်မာ့လက်ဖက်အ‌ချိုခြောက်၊ အခါးခြောက်၊ လက်ဖက်စိုတို့ကို ‌စံချိန်စံညွှန်းများ ရေးဆွဲနိုင်ပါက များစွာအကျိုးဖြစ်ထွန်းမည်ဖြစ်ပါကြောင်း၊ စံချိန်စံညွှန်းများသည် နိုင်ငံတကာကုန်သွယ်မှုကဏ္ဍတွင် အထောက်အပံ့ကောင်းဖြစ်၍ နိုင်ငံတကာကလက်ခံကျင့်သုံးလျက်ရှိသည့် စံချိန်စံညွှန်းများအပြင် ဒေသတွင်း အာဆီယံစံချိန်စံညွှန်းများနှင့်လည်းလိုက်လျောညီထွေဖြစ်အောင် ရေးဆွဲလျက်ရှိပါကြောင်း စသည်ဖြင့်ပြောကြားခဲ့ပါသည်။
ဆက်လက်၍မြန်မာနိုင်ငံတွင် စပါးစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်သူတောင်သူများနှင့်ကြိတ်ခွဲရောင်းချသူများအကြားတွင် ကောင်းမွန်သောကုန်ပစ္စည်းအရည်အသွေးနှင့်မျှတသော ဈေးနှုန်းဈေးကွက်တို့ဖော်ဆောင်နိုင်ရေးရည်ရွယ်၍ဆပ်ကော်မတီ အဖွဲ့ဝင်များကမြန်မာ့စပါး စံချိန်စံညွှန်းမူကြမ်းအပေါ် ညှိနှိုင်းဆွေးနွေးခဲ့ကြပါသည်။ 

အလားတူပြည်ပဈေးကွက်အလားအလာရှိသော မြန်မာ့လက်ဖက်စို၊လက်ဖက်အချိုခြောက်၊ အခါးခြောက် စံချိန်စံညွှန်းမူကြမ်းများကိုလည်း ဆပ်ကော်မတီအဖွဲ့ဝင်များနှင့်သက်ဆိုင်ရာ နယ်ပယ်အသီးသီးမှပညာရှင်များပါဝင်သည့် ပုဂ္ဂလိကအသင်းအဖွဲ့များကညှိနှိုင်းပူးပေါင်း၍ဆွေးနွေးမှုများပြုလုပ်ခဲ့ပါသည်။ 

မြန်မာနိုင်ငံအမျိုးသားစံချိန်စံညွှန်းကောင်စီသည် ကဏ္ဍအသီးသီးနယ်ပယ်အသီးသီးရှိ မြန်မာ့စံချိန်စံညွှန်း စုစုပေါင်း (၄၃၉)ခုကိုအတည်ပြုထုတ်ပြန်ခဲ့ပြီးဖြစ်ရာ စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံထုတ်ကုန်စံချိန်စံညွှန်းရေးဆွဲရေး နည်းပညာဆပ်ကော်မတီမှရေးဆွဲသည့် စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံထုတ်ကုန် စံချိန်စံညွှန်း (၂၄)ခုပါဝင်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။

သတင်း/အရည်အသွေး