Main menu

အညာဒေသထွက်ထန်းမြစ်အကြောင်း

Powered by Drupal

     ထန်းမြစ်များသည် မိုးအကုန်ဆောင်းအကူးကာလများတွင် အလွယ်တကူတွေ့ရှိနိုင်ပြီး မြန်မာနိုင်ငံ၏ အပူပိုင်းဒေသများတွင် အထူးပေါများပါသည်။ ထန်းမြစ်သည် ထန်းပင်မှပေါက်ဖွား လာသော အညှောက်၊ အမြစ် တစ်ခုဖြစ်ပြီး ထန်းသီးကိုမြေကြီးထဲတွင်စိုက်ပျိုးသောအခါ ထန်းသီး၏ အစေ့မှထွက်ပေါ်လာသော အညှောက်၊ အမြစ်သဏ္ဍာန်တစ်ခုသာဖြစ်ပါသည်။ ထန်းမြစ်သည် အနည်းငယ် ချိုသောအရသာရှိပြီး ကစီဓာတ်ကြွယ်ဝသောကြောင့် အိအိလေးနဲ့ စားရတာ ကောင်းမွန်ပါသည်။ ထန်းမြစ်များသည် ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားတွင်နုသော်လည်း ရင့်မှည့် လာသည့်အခါ အမျှင်ပြတ်၍ ပိုမို စားကောင်းပါသည်။

    ယခုကာလ၌ အညာဒေသအစားအစာဖြစ်သည့် ထန်းမြစ်များစတင်ထွက်ပေါ်လာပြီး ဈေးကွက် အတွင်းသို့ဖြန့်ဖြူးရောင်းချလာကြပြီး အရောင်းအဝယ်သွက်လျက်ရှိနေပါသည်။ တောင်ငူမြို့နယ်ရှိ ဘုရင့်နောင်ဈေးနှင့် ညောင်ပင်လေးဈေးတို့တွင် ရောင်းချနေသော ထန်းမြစ်များသည် တောင်ငူခရိုင်၊ ကင်းဆိပ်ရွာမှရရှိပြီး ထန်းမြစ်တစ်စည်းတွင် ထန်းမြစ် ၁၀ ချောင်းပါရှိပြီး တစ်စည်းလျှင် ၂၀၀၀ ကျပ်ဖြင့်ရောင်းချလျက်ရှိပါသည်။ ထန်းမြစ်ပြုတ်ပြီးသား ရောင်းချသောဈေးသည်များသည်လည်း ထန်းမြစ် ၄ ချောင်းတစ်စည်းလျှင် ၁၀၀၀ ကျပ်ဖြင့် အသီးသီးရောင်းချလျက်ရှိကြောင်းလည်းသိရသည်။

DOCA(ပဲခူး)