
မြန်မာ့ရိုးရာအစားအစာ ဖြစ်သောကောက်ညှင်းငချိပ်သည် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ကောင်းကျိုးတွေ များစွာရရှိကြောင်း၊ သဘာဝအင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဓာတ် ပါဝင်သောကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ကို မထိခိုက်အောင် ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည်ဒဏ်မှကာကွယ်ပေးကြောင်း၊ စားသုံးခြင်းဖြင့် ဦးနှောက်၏ လုပ်ငန်းစဉ်များ ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်စေ၍ အယ်လ်ဇိုင်းမားရောဂါနှင့် သက်ကြီးသတိမေ့ရောဂါ များလျော့ချပေးကြောင်း၊ အင်ဆူလင်က ခန္ဓာကိုယ်အတွက်ကောင်းစွာ အကျိုးရှိသောကြောင့် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ပုံမှန်ဖြစ်စေသောကြောင့် ဆီးချိုသွေးချိုရောဂါသမားများအနေဖြင့် စားသုံးသင့်ကြောင်း၊ ဖော့စဖိတ်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ် ပါဝင်သောကြောင့် အရိုးနှင့် သွားများကို ကျန်းမာစေကြောင်း၊ လုံလောက်သော ပရိုတင်းဓာတ်များပါဝင်သောကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အနာကျက်မြန်စေ၍ ဆဲလ်အသစ်များဖြစ်ပေါ်ပြီး အနာကျက်မြန်စေကြောင်း၊ အရွယ်မတိုင်မီ အိုမင်းရင့်ရော်မှုကိုလည်းကာကွယ်ပေးကြောင်း၊ အရေပြားကိုအစိုဓာတ်ထိန်းပေးပြီး အသားအရေကို အေးစေ၍ မျက်နှာကြေးချွတ်ရန်နှင့် ပေါင်းတင်ရန်အတွက် ကောက်ညှင်းငချိတ်ဆန်ကို အသုံးပြုနိူင်ပြီး ဆဲလ်သေတွေဖယ်ရှားပေး၍ ဆဲလ်အသစ်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကိုလည်း အားဖြည့်ပေး ကြောင်း၊ ကောက်ညှင်းငချိပ်ကို တစ်ညရေစိမ်ပြီး စက်ဝိုင်းပုံစံညင်သာစွာ ပွတ်ပေးပြီးပါက ရေကြက်သီးနွေးဖြင့် ဆေးကြောသန့်စင်ပါက မျက်နှာအသားအရေကြည်လင်ဝင်းပ (Glow) စေကြောင်းလေ့လာ့သိရှိရသည်။
DOCA(မန္တလေး)
