Main menu

အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝသောလိမ္မော်သီး 

Powered by Drupal

          လိမ္မော်သီးသည် မြန်မာနိုင်ငံနေရာအနှံအပြားတွင် ရရှိနိုင်သော လူကြိုက်များသည့် ချိုချဉ် အရသာရှိသောအသီးတစ်မျိုးဖြစ်၍ ကျန်းမာရေးအတွက် ဗီတာမင်စီကြွယ်ဝသောကြောင့် ကလေးမှ သည် လူကြီးအထိကြိုက်နှစ်သက်သည့် အသီးအနှံတစ်မျိုးဖြစ်ကြောင်းသိရှိရသည်။ ကယ်လိုရီ၊ ကစီ ဓာတ်၊ အသားဓာတ်၊ အဆီဓာတ်နှင့် အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝသောကြောင့် လိမ္မော်သီးကို တစ်နေ့ တစ်လုံး စားသုံးသင့်ကြောင်း၊ဗီတာမင်စီနှင့်ဗီတာမင်ဘီဓာတ်ပါဝင်သောကြောင့်ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုမြှင့်တင်ပေးခြင်း၊အရေပြားကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်အကူပြု၍ နှာခေါင်းနာ၊ လျှာကွဲနာ၊ ပါးစပ်ထောင့် ကွဲသောရောဂါများကိုသက်သာစေကြောင်း၊ ဖောလစ် အက်ဆစ်ကြွယ်ဝသောကြောင့် အမျိုးသမီးများနှင့် ကိုယ်ဝန်ဆောင်မိခင်လောင်းများ စားသုံးသင့်ကြောင်း၊ ကျောက်ကပ်ကျောက် တည်ခြင်းကိုကာ ကွယ်ခြင်း၊ နှလုံးအားကောင်းစေခြင်း၊ သွေးအားကောင်း၍ သံဓာတ်စုပ်ယူမှုအား ကောင်းခြင်း၊ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဓာတ်များ ပါဝင်သောကြောင့် ကင်ဆာရောဂါကို လျှော့ချပေးနိုင်ကြောင်း၊ အမျှင် ဓာတ်များကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်သောကြောင့် ဆီးချိုရောဂါကိုထိန်းပေး၍ ဝမ်းချုပ် ခြင်းကိုကာ ကွယ်ကြောင်း၊ တစ်ပတ်လျှင် (၂-၃) ကြိမ်စားပေးသင့်ကြောင်း၊ ဖျော်ရည်ဖျော်သောက်ခြင်းထက် အသီး အတိုင်းစားပါက ဆေးဖက်ဝင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အကျိုးပြုကြောင်း၊ ပိုတက်ဆီယမ် ကြွယ်ဝသောကြောင့် နှလုံးကျန်းမာရေး အတွက် အထောက်အကူပြုကြောင်း၊ ဗီတာမင်အေကြွယ်ဝစွာ ပါဝင် သောကြောင့် မျက်စိကျန်းမာရေး အတွက်ကောင်းမွန်ကြောင်း၊ ဗီတာမင်စီ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်သောကြောင့် အရေပြား အတွက် ကော်လာဂျင်ထုတ်လုပ်မှုကို အထောက်အကူပြု၍ အရေးအကြောင်းများကို ကာကွယ် ပေးသဖြင့် အရသာရှိသောလိမ္မော်သီးသည်  နေ့စဉ်စားသုံးသင့်သော  သစ်သီးတစ်မျိုး ဖြစ်ကြောင်း လေ့လာ့သိရှိရသည်။

DOCA(မန္တလေး)