Main menu

သကြားစားသုံးခြင်းကြောင့်ဖြစ်လာနိုင်သော နောက်ဆက်တွဲဆိုးကျိုးများ

Powered by Drupal

     သကြားဆိုသည်မှာများသောအားဖြင့်အစားအစာများနှင့်သောက်စရာများတွင် ပါလေ့ရှိသော ကာဗိုဟိူက်ဒရိတ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။သကြားကို ကော်ဖီနှင့်အခြားသော မြန်မာမုန့်များ စသည့်အခါတွင် လည်းသကြားကိုတွဲဖက်စားလေ့ရှိကြပါသည်။ဟင်းချက်သည့်အခါထည့်သုံးလေ့ရှိကြသလို  သစ်သီး ဖျော်ရည်များတွင်လည်း ထည့်ကြပါသည်။ အချိုပွဲတော်တော်များများတွင်လည်း သကြားသည်မပါ မဖြစ် အသုံးပြုကြပါသည်။သကြားသည်စွဲလမ်းတတ်စေသော သဘောရှိပါသည်။အချိုရည်များ၊  ဒိုးနပ်စ်များ၊ မုန့်အချိုမုန့်များကို တခါလောက်စားပြီးပါက နောက်ထပ်စားချင်လာခြင်းမှာ သကြား ကြောင့်ဖြစ်လာသော စွဲလမ်းမှု့ကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။ခန္ဓာကိုယ်တွင်အင်အားပြည့်ဝစေဖို့ သကြား ဓာတ် ကိုလိုအပ်သော်လည်း အများအပြားစားသုံးမိပါက နောက်ဆက်တွဲဆိုးကျိုး များဖြစ်သည့် အဝလွန်ခြင်း နှလုံးရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေများခြင်း၊ အာဟာရချို့တဲ့စေခြင်း၊ ဆီချိုရောဂါ ဖြစ်နိုင် ခြေများခြင်း၊ အသည်း အဆီဖုံးခြင်း၊ ဝက်ခြံဖြစ်ခြင်း၊ ဂေါက်ရောဂါ၊ သွားနှင့်ခံတွင်းရောဂါ၊ ကျောက်ကပ်ရောဂါနှင့်သိမြင်မှု စွမ်းရည်ကျဆင်းမှုများကို ခံစားရနိုင်ပါသည်။သကြားသည် အများအပြားစားသုံးလျှင် ဆိုးကျိုးများ ရှိသော်လည်း သကြားနှင့်ပြုလုပ်ရသော မြန်မာမှုန့်များရောင်း ချသူများအနေဖြင့် သကြားကိုဝယ်ယူ သုံးစွဲကြရပါသည်။သကြားကို ကုန်စုံဆိုင်များနှင့်ဈေးများတွင် တစ်ပိဿာလျှင် (၅၅၀၀)ကျပ် ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိကြောင်းသိရှိရပါသည်။

DOCA(ပဲခူး)