Main menu

ကျောက်ဖရုံသီး ဈေးကွက်နှင့် ကျောက်ဖရုံသီးကောင်းကျိုးများ

Powered by Drupal

          ကျောက်ဖရုံသီးသည် ကျန်းမားရေးအတွက် အထောက်အကူပြုသော အသီးအနှံတစ်မျိုး ဖြစ်ပါသည်။ ကျောက်ဖရုံသီးကို အားနည်းတက်သောသူ၊ ဖြူဖက်ဖြူရော်ဖြစ်နေသောသူ၊ မျက်လုံးအမြင် ဝေဝါးခြင်း၊ ကျောက်ကပ်ရောဂါ ခံစားနေရသောသူများနှင့်  ဆီးရောဂါခံစားနေရသူများ စားသုံးပေးသင့်ပါသည်။ ကျောက်ဖရုံသီးသည် ခန္ဓာကိုယ်အတွင်းရှိ အပူများကိုစုပ်ယူပေးသောကြောင့် လူတိုင်းစားသင့်ပါသည်။ သွေးတိုးနှင့် ကျောက်ကပ်ရောဂါများကိုလည်း ကာကွယ်ပေးပါသည်။

          ကျောက်ဖရုံသီးသည် ခူးစွတ်ပြီး (၁) လအကြာထိထား၍ရပါသည်။ ကျောက်ဖရုံသီးကို မျိုးစေ့ဖြင့် စိုက်ပျိုးကြပြီး အချို့ဒေသများတွင် မြေလွတ်စိုက်ပျိုးပြီး အချို့ဒေသများတွင် စင်တင်စိုက်ပျိုးကြောင်း ကျောက်ဖရုံသီးစိုက်ပျိုးသည့် တောင်သူတစ်ဦး၏ ပြောကြားချက်အရ သိရပါသည်။ ကျောက်ဖရုံသီးကို ယိုထိုး၍စားကြကြောင်း ကျန်းမာရေးအတွက်အလွန်သင့်တော်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။

DOCA(ဧရာဝတီ)