ပေါ်ဦးပေါ်ဖျား ဖန်ခါးသီးဈေးကွက်

Powered by Drupal
မန္တလေးဈေးကွက်အတွင်းသို့ ဇူလိုင်လဆန်းပိုင်းမှစ၍ ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားဖန်ခါးသီးများ ဝင် ရောက်လာပြီဖြစ်ပါသည်။ ရှမ်းပြည်နယ်နှင့် ပြင်ဦးလွင်ဒေသဘက်မှ အများဆုံးဝင်ရောက် လျှက်ရှိကြောင်း သိရှိရသည်။ ဖန်ခါးသီးသည် နာမည်နှင့်လိုက်အောင် ဖန်လည်းဖန် ခါးလည်းခါး သည်။ ဖန်ခါးသီးသည် သွားနှင့်ခံတွင်းကို ထိခိုက်စေသည့် ဘက်တီးရီးယားများကို တိုက်ဖျတ်ပေးပြီး သွားနှင့်ခံတွင်းကို ကျန်းမာစေပါသည်။ ဆီးချိုရောဂါကိုလည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။ သွေးတွင်း ကိုလက်စထရောကို ထိန်းညိှပေးနိုင်ပြီး နှလုံးကို ကျန်းမာစေပါသည်။ ကိုယ်လက်နာကျင်ကိုက်ခဲ မှုကိုလည်း သက်သာစေနိုင်ကြောင်း လေ့လာသိရှိရသည်။ ဖန်ခါးသီးအစိမ်းကို ငါးပိချက်၊ ငါးပိ ရည်ဖြင့် အတို့အမြှပ် လုပ်စာကြသည်။ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငါးပိနှင့် လည်းထောင်းစားကြသည်။ ဖန်ခါး သီးကို အခြောက်လှန်း၍ ဖန်ခါးသီးခြောက်ကို သရက်သီးခြောက်၊ အသားငါးတို့ဖြင့် ဟင်းလေး ချက်(အညာဒေသခေါ်) ချက်ပြုတ်၍လည်း စားသောက်ကြသည်။ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အထောက်အကူပြုပြီး ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားဖြစ်သည့်အတွက်ကြောင့် ရောင်းဝယ်မှုအနည်းငယ်ရှိကြောင်း သိရသည်။ မန္တလေးဈေးကွက်အတွင်းတွင် ဖန်ခါးသီး (၁၀)ကျပ်သားလျှင် (၈၀၀/၁၀၀၀)ကျပ်ဖြင့် ရောင်းချလျှက်ရှိကြောင်း သိရှိရသည်။ DOCA(မန္တလေး)