မြိတ်ဒေသထွက် ကန်စွန်းဥ စိုက်ပျိုးမှုနှင့် စျေးကွက်အခြေအနေ

Powered by Drupal

    ကန်စွန်းဥ(Taro)ကို စားသုံးခြင်းဖြင့် အစာအိမ်ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းမွန်ပြီး ဗီတာ မင် E/ C/ B ကြွယ်ဝ၍ အဟာရဓါတ်ပြည့်ဝပြီး အလေးချိန်ထိန်းချုပ်ချင်သူများနှင့် ဆီးချိုရောဂါရှိ သူများ အဓိကစားသုံးကြောင်း၊ ကန်စွန်းဥကို ရေနွေးပူပူတွင်ပြုတ်၍ စားသုံးခြင်း၊ မုန့်များတွင် ထည့်သွင်းစားသုံးခြင်း၊ ထန်းလျက်/ သကြားနှင့်ပေါင်းပြီးမုန့်ချိုအဖြစ်စားသုံးခြင်း၊ ဝက်သား/ ကြက်သားတို့နှင့်ရော၍ ဟင်းချက်စားသုံးခြင်းများလုပ်ဆောင်ကြကြောင်း၊ ကန်စွန်းဥကို အစိမ်း စားပါက ပါးစပ်ယားယံခြင်းနှင့် အရေပြား ယားယံခြင်းများဖြစ်တတ်ကြောင်း လေ့လာသိရှိရပါ သည်။

          ကန်စွန်းဥကို အများအားဖြင့် မိုးရာသီအစ(မေ-ဇွန်)လများတွင် စတင်စိုက်ပျိုးကြသော် လည်း တနင်္သာရီတိုင်းဒေသကြီး၊ မြိတ်ခရိုင်၌ မိုးရွာသွန်းမှုကောင်း၍ (ဧပြီ)လ ကတည်းက စိုက် ပျိုးပြီး ဥအပိုင်းများကိုဖြတ်၍ စိုက်ပျိုးကာ စက်တင်ဘာလဆန်းပိုင်း၌ စတင်တူးဖော်ပြီး စျေးကွက် အတွင်း ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်းနှင့် လက်ရှိ မြိတ်ခရိုင်၊ ပုလောဒေသမှထွက်ရှိသော ကန်စွန်းဥ (အကြီး)တစ်ပိဿာ(၅၅၀၀)ကျပ်၊ ကန်စွန်းဥ(အသေး)တစ်ပိဿာ(၄၀၀၀)ကျပ်နှုန်းတို့ဖြစ် ရောင်း ချ၍ စိုက်ပျိုးသူတောင်သူများအတွက် တွက်ချေကိုက်ပြီး စိုက်ပျိုးသင့်သောသီးနှံတစ်မျိုးဖြစ် ကြောင်း လေ့လာသိရှိရပါ်သည်။

DOCA(တနင်္သာရီ)