
ကျေးလက်ဒေသများရှိ ကျေးရွာသူကျေးရွာသားများသည် နံနက်ပိုင်းတွင် ကိုယ့်မိသားစု၏ တစ်နေ့တာဝမ်းစာအတွက် ထမင်းဟင်းများကို ထင်းမီးများဖြင့် ချက်ပြုတ်ကြပြီး မီးခဲများကောင်းလာချိန်၌ ငါးခြောက်များကို မီးကင်/ မီးဖုတ်၍ ဆီဆမ်းပြီး ထမင်းပူပူနှင့် နံနက်အဆာပြေ စားသောက်ကြသည်မှာ မိရိုးဖလာစားသောက်မှု ပုံစံတစ်ခုလိုပင်ဖြစ်ပါသည်။ ထမင်းပူပူ ငါးခြောက်အချိုခြောက်ကို ပဲဆီဆမ်း၍ ရေနွေးကြမ်းဖြင့် စားသောက်ရသည်မှာ လွန်စွာမှ အရသာရှိလှပါသည်။ နေ့လည်စာအတွက်လည်း ရာသီပေါ် ဗမာခရမ်းချဉ်သီးနှင့် ငါးခြောက်ရော၍ ချက်ပြုတ်စားသောက်လျှင်လည်း လွန်စွာထမင်းမြိန်လှပြီး တောဓလေ့ရာသီစာ တစ်မျိုးလိုပင် ဖြစ်ပါသည်။ မြင်းခြံမြို့နယ်အတွင်းရှိ ကျေးရွာများ၌ အလှူအတန်း၊ သာရေး၊ နာရေးနှင့် ပွဲလမ်းသဘင်များရှိလျှင် လာရောက်ဝယ်ယူကြလေ့ရှိပြီး၊ ယခုလိုဆောင်းရာသီတွင် ရာသီနှင့် ငါးခြောက်များ ရောင်းချမှုများကောင်းကြောင်း မြင်းခြံမြို့ အေးမြသီတာဈေးနှင့် မြို့မစည်ပင်သာယာဈေးရှိ ရေချိုရေငန်ငါးပိ ငါးခြောက်ရောင်းချသူများထံမှ သိရှိရသည်။
မြင်းခြံမြို့တွင် ရောင်းချလျက်ရှိသောရေချိုရေငန်ငါးပိငါးခြောက်များကို ရန်ကုန်မြို့မှ မှာယူရောင်းချကြောင်းနှင့် နိုဝင်ဘာလ ဒုတိယပတ်တွင် ဒေသခံများ အများဆုံးဝယ်ယူစားသုံးကြသည့် ငါးခြောက်ဈေးများအနေဖြင့် ငါးရောင်အသားမြောင်း အလတ်စား (၂၅)ကျပ်သား (၁၈၀၀၀)ကျပ်၊ တစ်ပိဿာလျှင် (၇၀၀၀၀ )ကျပ်၊ ငါးနီတူး (၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၈၀၀၀)ကျပ်၊ တစ်ပိဿာလျှင် (၃၀၀၀၀ ) ကျပ်၊ ငါးပုတ်သင်(ရှယ်) (၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၁၄၀၀၀)ကျပ် တစ်ပိဿာလျှင် (၅၃၀၀၀) ကျပ်၊ ငါးပုတ်သင် (လတ်) (၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၁၂၀၀၀)ကျပ် တစ်ပိဿာလျှင် (၄၅၀၀၀)ကျပ်၊ ငါးဖောင်ရိုး (ရှယ်) (၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၁၄၀၀၀)ကျပ်၊ တစ်ပိဿာလျှင် (၅၃၀၀၀)ကျပ် ငါးဖောင်ရိုး (လတ်) (၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၁၁၀၀၀)ကျပ်၊ တစ်ပိဿာလျှင် (၄၀၀၀၀)ကျပ် ဖြင့်အရောင်းအဝယ်ဖြစ်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။
DOCA(မန္တလေး)
