ဗီတာမင်အီးကြွယ်ဝစွာပါဝင်သောသစ်ကြားသီး

Powered by Drupal

         သစ်ကြားသီးသည် ကျန်းမာရေးအတွက်  အကျိုးရှိစေသော အာဟာရဓာတ်များစွာကြွယ်ဝသော အခွံမာသီးတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး မြန်မာနိုင်ငံတွင် ရှမ်းပြည်နယ်၊ ကချင်ပြည်နယ်နှင့် ချင်းပြည်နယ်များတွင်စိုက်ပျိုးကြကြောင်း၊ ခန္ဓာကိုယ်အတွက် သဘာဝအာဟာရများအနေဖြင့် အိုမီဂါ 3 ၊ဖက်တီးအက်ဆစ်စသည်တို့ကြွယ်ဝပြီး သွေးကြောကျန်းမာရေးအတွက်ကောင်းမွန်ပြီး နှလုံးရောဂါ ဖြစ်နိုင်ချေကိုလျော့ချပေးကြောင်း၊ ခန္ဓာကိုယ်အတွက်ရောင်ရမ်းမှုကိုသက်သာစေပြီး ဆီးချိုနှင့်နှလုံး ရောဂါများကို ကာကွယ်ပေးကြောင်း၊ ရင်သား၊ ဆီးကျိတ်နှင့် အူမကြီးကင်ဆာများ မဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးကြောင်း၊ ကိုလက်စထ‌ရောကို ကျဆင်းစေပြီး သွေကြောကျန်းမာရေးကို ကောင်းမွန်စေ ကြောင်း၊ အိုမင်းရင့်ရော်မှုကြောင့်ဦးနှောက်နှင့်၏ လုပ်ဆောင်ချက်ကို နှေးကွေးစေပြီး မှတ်ဉာဏ် အတွက်ကောင်းမွန်စေကြောင်း၊ အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝသဖြင့် အူမကြီးကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူပြု ၍ ဝမ်းမှန်စေကြောင်း၊ ဗီတာမင်အီးကြွယ်ဝသဖြင့် အန်တီအောက်ဆီဒင့်များ ပါဝင်၍  ခန္ဓာကိုယ်အတွင်း ရှိ Stress များကိုတိုက်ဖျက်ပေးကြောင်း၊ သတိပြုရန်အချက်မှာ သစ်ကြားသီးသည် ကယ်လိုရီများပြီး ကျန်းမာရေးနှင့် ညီညွတ်သောအဆီဓာတ်များစွာ ပါဝင်သဖြင့် အလွန်အကျွံစားသုံးပါက ကိုယ်အလေး ချိန်တက်နိုင်၍ တစ်နေ့လျှင် (၇-၁၀)စေ့ခန့်စားသုံးသင့်ကြောင်း စာပေများမှဖတ်ရှု့သိရှိရသည်။

DOCA (မန္တလေး)