
လိမ္မော်သီး၏အရောင်သည် လိမ္မော်ရောင်ရင့်ရင့်နှင့် အနီဘက်သန်းသည့်အနေအထားတွင် ရှိပါသည်။အရသာသည် ခံတွင်ရှင်းပြီး အချိုဓာတ်ပိုကဲ၍ အရည်အလွန်ရွှမ်းပါသည်။ ဗီတာမင်Cဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပါဝင်သောကြောင့်ခန္ဓာကိုယ်အတွက်အကျိုးပြုသော အသီးအနှံတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ လိမ္မော်သီး တစ်လုံးတွင် ကယ်လိုရီ ၈၀၊ ပိုတက်ဆီယမ် ၂၅၀ မီလီဂရမ်၊ ကာဟိုက်ဒရိတ် ၁၉ဂရမ် ပါဝင်သည်ဟု သိရှိရပါသည်။ ဗီတာမင်C များစွာပါဝင်သောကြောင့် ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေပါသည်။
ယခုဇူလိုင်လတွင် ဧရာဝတီတိုင်းဒေသကြီး ပုသိမ်မြို့ရှိ သစ်သီးဆိုင်များတွင် လိမ္မော်ကို ၁ပိသာ ၁၅၀၀၀ကျပ်ဖြင့်ရောင်းချပြီး onlineဈေးကွက်တွင်1kg၁၀၀၀၀ကျပ်ဖြင့် ရောင်းချနေသည်ဟု သိရပါသည်။ လိမ္မော်သီးများကို ရှမ်းပြည်/တောင်ကြီးရှိ လိမ္မော်ခြံများနှင့် ကုန်သည်များဆီမှတဆင့် ကုန်သွယ်ဝယ်ယူ၍ ပြန်လည်ရောင်းချလျက်ရှိပါသည်။
( DOCA ဧရာဝတီ)