မြန်မာ့ရိုးရာ အစားအစာမုန့်ပေါက်

Powered by Drupal

      မြန်မာလူမျိုးတို့သည် မြန်မာ့ရိုးရာအစားအစာများကို အများဆုံးနှစ်သက်ကြသည်။ မြန်မာ့ရိုး ရာမု့န်ပေါက်ကို နံနက်ခင်းတစ်ကြိမ်၊ နေ့လည်အဆာပြေ စားလေ့ရှိရာ ရေနွေးကြမ်း၊ လက်ဖက်ရည်၊ ကော်ဖီတို့နှင့်တွဲဖက်၍ စားသုံးကြပါသည်။ ဆန်ကို အခြေခံပြီးပြုလုပ်သည့်အတွက် ကျန်းမာရေး နှင့်ညီညွတ်ပြီးဘေးဥပါဒ်အန္တရာယ်ကင်းရှင်း၍ လူတိုင်းကြိုက်နှစ်သက်သော အစားအစာတစ်မျိုးဖြစ် သည်။          မုန့်ပေါက်တွင် အဖြူနှင့်အနီရှိပြီး မုန့်ပေါက်အနီမှာ ထန်းလျက်(အညို)အရည်နှင့်ပြုလုပ်ပြီး မုန့်ပေါက်အဖြူမှာ ထန်းလျက်(အဖြူ)အရည်တို့နှင့်ပြုလုပ်ကာ နှမ်းတို့ပါဝင်ပါသည်။ ကန့်ဘလူမြို့၊ ၂၀၂၅ခုနှစ်၊ စက်တင်ဘာလ ပထမပတ် အတွင်းရောင်းချလျက်ရှိသော မုန့်ပေါက်အဖြူနှင့်အနီဈေး နှုန်းမှာ(၁)ခုလျှင် (၅၀၀)ကျပ်ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိကြောင်း၊ မုန့်ပေါက်သည် အာဟာရ ဖြစ်သောမုန့်တစ်မျိုးဖြစ်သဖြင့် ကလေး၊လူကြီးမရွေး ကြိုက်နှစ်သက်သောကြောင့်  အရောင်းအဝယ် သွက်လျက်ရှိကြောင်း သတင်းရရှိပါသည်။  

DOCA(စစ်ကိုင်း)