မြန်မာ့နဂါးမောက်သီးကျန်းမာရေးနှင့် စီးပွားရေးအလားအလာများ

Powered by Drupal

    နဂါးမောက်သီးကို မြန်မာနိုင်ငံတွင် ကျယ်ကျယ်ပြန့်ပြန့်စိုက်ပျိုးလာကြပြီး ထူးခြားသောအရသာနှင့် ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုးများကြောင့် လူကြိုက်များသောအသီးတစ်မျိုးဖြစ်သည်။ နဂါးမောက်သီးသည် ရှားစောင်းပင်မျိုးနွယ်ဝင်အသီးတစ်မျိုးသည်။ နဂါးမောက်သီးကို အခွံခွာ၍အစိမ်းစားကြသလို ဖျော်ရည်၊ယိုများ ပြုလုပ်ရာတွင်လည်း ထည့်သွင်းအသုံးပြုကြသည်။ အရသာချိုမြိန်ပြီး အေးမြသောသဘာဝရှိသဖြင့် နွေရာသီတွင် စားသုံးရန်အထူးသင့်လျော်သည်။                

       နဂါးမောက်သီးတွင် ကိုလက်စထရောပါဝင်မှုနည်းပါးပါသည်။ ကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်အကူပြုတဲ့အာဟာရဓာတ်တွေလည်း ကြွယ်ဝစွာပါဝင်နေပါသည်။ နှလုံးသွေးကြောဆိုင်ရာရောဂါတွေလည်း ကာကွယ်ပေးပါသည်။  နဂါးမောက်သီးက အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝသောကြောင့် အစာခြေစနစ်ကို ကျန်းမာစေဖို့ အထောက်အကူ ပြုစေပါသည်။ နဂါးမောက်သီးကို ပြည်တွင်းတင်သာမက ပြည်ပသို့ပါတင်ပို့လျက်ရှိသည်။ ယခင်နှစ်များက မလေးရှား ၊ စင်ကာပူနှင့် ထိုင်းနိုင်ငံများသို့ အော်ဂဲနစ်နဂါးမောက်သီးများကို တင်ပို့ခဲ့ကြောင်း သိရပါသည်။

( DOCA ဧရာဝတီ)