
ဧရာဝတီတိုင်းဒေသကြီး၊ မအူပင်ခရိုင်တွင် မိုးရာသီတွင် ရန်ကုန်မှ ပဲလိပ်ပြာသီးနှံ မှာယူ၍ ရောင်းချကြောင်း ဟင်းသီးဟင်းရွက်ရောင်းချသူများထံမှသိရသည်။ မိုးရာသီတွင် ပဲလိပ်ပြာ ပိုမိုရောင်းချရပြီး စားသုံးသူများ ပိုမိုကြိုက် နှစ်သက်ကြသည်။ အသားဓါတ်များကို ပဲမှ လည်းရရှိပြီး အသားမစားသူများ ပဲကို ပိုမိုစားသုံးကြောင်း တွေ့ရှိရသည်။ ပဲလိပ်ပြာသီးနှံကို အခွံမချွတ်ပဲ တစ်ချို့က ကျော်စားကြပြီး၊ တစ်ချို့က အခွံခွာ၍ ပဲဟင်း ဆူးပုတ်ခတ်၍ အမျိုးမျိုး ချက်စားကြသည်။
မအူပင်မြို့သည် စပါးနှင့် ပဲမျိုးစုံစိုက်ပျိုးသော်လည်း အခြားသော ပဲမျိုး များသည် ရန်ကုန်ဈေးကွက်မှ မှာယူရောင်းချရသည်။ ပဲလိပ်ပြာကို မအူပင်မြို့တွင် ဒီဂျစ်တယ် ဖြင့် ၁၀ဆယ်သား အချိန်အတွယ်ဖြင့် ရောင်းချကြသည်။ ပဲလိပ်ပြာ ၁၀ကျပ်သားကို ငွေကျပ် ၁၅၀၀ကျပ်ဖြင့် ရောင်းချပြီး ရန်ကုန်မြို့မှ ၃ရက်ခြား တစ်ခါ မှာ ပဲလိပ်ပြာရောင်းချသည့် ကုန်စိမ်းသည်များက ပိဿာချိန် ၃၀-၅၀ ကြား မှာယူရောင်းချကြောင်း သိရသည်။ မိုးရာသီတွင် ဈေးကောင်း၍ ပွင်လင်းရာသီတွင် ဈေးကျဆင်းကြောင်း ကုန်သည်များထံမှ သိရသည်။
DOCA(ဧရာဝတီ)