Languages

သီးနှံဆိုင်ရာရိတ်သိမ်းချိန်လွန်နည်းပညာနှင့် ဆန်စပါးကြိတ်ခွဲခြင်းဆိုင်ရာကျွမ်းကျင်မှုသင်တန်းဖွင့်လှစ်ခြင်း

Powered by Drupal

 

ရန်ကုန် ဩဂုတ် ၁၉

စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန၊ ကုန်ပစ္စည်းစမ်းသပ်စစ်ဆေးရေးနှင့် အရည်အသွေးစီမံခန့်ခွဲမှုဌာနစု(လှည်းကူး)တွင် သီးနှံဆိုင်ရာရိတ်သိမ်းချိန်လွန်နည်းပညာနှင့် ဆန်စပါးကြိတ်ခွဲခြင်းဆိုင်ရာကျွမ်းကျင်မှုသင်တန်းဖွင့်လှစ်ခြင်း

စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန၊ သတင်းအချက်အလက်နည်းပညာနှင့်အရည်အသွေးစီမံခန့်ခွဲရေးဌာနခွဲ၊ ကုန်ပစ္စည်းစမ်းသပ်စစ်ဆေးရေးနှင့်အရည်အသွေးစီမံခန့်ခွဲမှုဌာနစု(လှည်းကူး)CTQM တွင် သီးနှံဆိုင်ရာရိတ်သိမ်းချိန်လွန် နည်းပညာနှင့် ဆန်စပါးကြိတ်ခွဲခြင်းဆိုင်ရာ ကျွမ်းကျင်မှုသင်တန်းကို (၁၉.၈.၂၀၁၉)နေ့မှ (၂၃.၈.၂၀၁၉)နေ့ထိ ကျင်းပခဲ့ရာ ဖွင့်ပွဲတွင် စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန ညွန်ကြားရေးမှူး ဦးမြင့်ဝေ က “ကုန်သွယ်မှုဖြင့် အမျိုးသားအကျိုးစီးပွားဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်စေရေး”ဟူသော စီးပွားရေးနှင့်ကူးသန်းရောင်းဝယ်ရေး ဝန်ကြီးဌာန၏ ဆောင်ပုဒ်နှင့်အညီ အမျိုးသားပို့ကုန်မဟာဗျူဟာတွင် ပါဝင်သော နိုင်ငံတော်၏ဆန်စပါးကဏ္ဍရှိ အရည်အသွေးမြင့် မြန်မာ့ဆန်များ ကြိတ်ခွဲထုတ်လုပ်နိုင်ရေးအတွက် ရည်ရွယ်ဖွင့်လှစ်ခြင်းဖြစ်ကြောင်း ရှင်းလင်းပြောကြားခဲ့ပါသည်။ အဆိုပါသင်တန်းတွင် ဆန်စပါးကြိတ်ခွဲရေးအတွက် စပါးသီးနှံ၏ရိတ်သိမ်းချိန်လွန်ကိုင်တွယ်ထိန်းသိမ်းခြင်း နည်းပညာများ၊ နိုင်ငံတကာအဆင့်တန်းမီ GMP, GHP နည်းစနစ်များဖြင့် ကြိတ်ခွဲထုတ်လုပ်နိုင်ရေးသင်ခန်းစာများကို သင်ကြားပို့ချပြီး ခေတ်မီဆန်စက်များ၏ကြိတ်ခွဲထုတ်လုပ်မှုများကို လက်တွေ့ကွင်းဆင်းလေ့လာခြင်းအစီအစဉ်များ ပါဝင်ကြောင်းနှင့် သင်တန်းကို ဆန်စက်ပိုင်ရှင်များ၊ ဆန်စက်ကိုကိုင်တွယ်ထိန်းသိမ်းမောင်းနှင်းသူများ စုစုပေါင်းသင်တန်းသား (၄၈)ဦး တက်ရောက်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။