
စောင်းလျားသီးမှာ ပါတဲ့ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဓာတ် တွေကကင်ဆာရောဂါ မဖြစ်အောင်တား ဆီပေးနိုင်ခြင်း၊ ရောင်ရမ်းမှုတွေကိုသက်သာစေခြင်း၊ စောင်းလျားသီးမှာ ပိုတက်စီယမ်ဓာတ်ပါဝင် သောကြောင့် သွေးတိုးကိုထိန်းညှီကာ နှလုံးကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူပြုစေခြင်း၊ စောင်းလျား သီးစားတဲ့ နို့တိုက်မိခင်တွေမှာ နို့ပိုထွက်ဖို့အထောက်အကူပြုစေခြင်း၊ ကယ်လိုရီ၊ကာဗွန် ဟိုက် ဒြိတ်နည်းပါးပြီး အမျှင်နှင့်အာဟာရဓာတ်များစွာပါဝင်သောကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့အစာခြချက်မှုကို အားပေးကာဝိတ်ကျစေနိုင်ခြင်း၊ ဗီတာမင်စီပါဝင်မှုများသောကြောင့်ပုံမှန်စားခြင်းဖြင့် ကိုယ်ခံအား ကောင်းစေကာရောဂါတွေ အလွယ်တကူမဝင်နိုင်ခြင်း၊ ကယ်လ်စီယမ်၊ပိုတက်စီယမ်ဓာတ်များ ကနှလုံးသွေးကြောကျဉ်းခြင်းနှင့် သွေးတိုးရောဂါကိုကာကွယ်ပေးခြင်း၊ အမျှင်ဓာတ်နှင့်တခြားဓာတ် တွေများစွာပါဝင်သောကြောင့် ဆီးချိုသမားတွေဆီချိုကိုထိန်းညှီပေးခြင်း၊ စောင်းလျားသီးကို ပုံမှန်စားသုံးခြင်းဖြင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက်မကောင်းတဲ့အဆီများကိုချပေးပြီး ကောင်းတဲ့အဆီများကို တက်စေခြင်းကြောင့် အသည်းအဆီဖုံးရောဂါကိုလျော့ပါးစေခြင်း၊ ခန္ဓာကိုယ်ကိုသန့်စင်ပေးခြင်း စောင်းလျားသီးက ဆီးသွားများစေခြင်းကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ထဲပိုနေတဲ့ ဆိုဒီယမ်ဓာတ်တွေကို ဆီးထဲ ပါကာသန့်စင်ပေးနိုင်ခြင်း၊ လည်ချောင်းနာခြင်းကိုသက်သာစေခြင်း၊ မဂ္ဂန်ဆီယမ်ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး နှစ်ခြိုက်စွာအိပ်ပျော်စေခြင်း၊ ဗီတာမင်အေပါဝင်သောကြောင့် မျက်လုံးကျန်းမာရေးကို ကောင်းမွန်စေခြင်း၊ စောင်းလျားသီးမှည့်ကို ငါးပြေမနှင့်ချက်စားပါက ကျောက်ကပ် ကျောက် တည်ခြင်း၊ ဆီးအိမ်နှင့် သည်းခြေအိတ်တို့တွင် ကျောက်တည်ခြင်းတို့ကိုသက်သာစေခြင်း၊ ဆီးရော ဂါ၊ ဝမ်းရောဂါ၊သည်းခြေ၊ကျောက်ကပ်စသည့်ရောဂါများကိုကာကွယ်ပေးခြင်း၊ စောင်းလျားသီးမှည့် ကိုသကြားနှင့်စားပါက အော့အန်ခြင်း၊ အစာမကြေခြင်းကိုပျောက်ကင်းစေခြင်း၊စောင်းလျားသီးမှည့် ရှာလကာရည်သောက်ပေးပါက အဖျားကိုပျောက်ကင်းစေခြင်း၊ အတွင်းလိပ်ခေါင်းရောဂါ အတွက်စောင်းလျားသီးမှည့်ကို ဓာတ်စာအဖြစ်စားပေးခြင်းဖြင့်ရောဂါများကို သက်သာပျောက်ကင်း စေကြောင်းသိရှိရသည်။
DOCA(မန္တလေး)